bloggers.media1@gmail.com

Boli me ovaj teški Svijet

klaun

Boli me ovaj teški Svijet

Boli me ovaj teški Svijet, boli me Istok, boli me Zapad, Sjever i Jug, boli me moja Europa, boli me naša Domovina, jako me boli Sirija, boli me Dijete u svakome od Vas dragi ljudi…, a posebno me boli jer ga svaki dan vidim onaj starac s divnim toplim osmijehom i izboranim licem što u iznošenoj, pokidanoj, prljavoj odjeći i obući skuplja plastične boce iz ljudskog smeća, ponos smo mu uzeli i bacili ga u smeće…, a ipak pleše ovaj Svijet, pleše Obama, pleše Putin, pleše Merkelica, pleše Hillary, pleše Trump, pleše Orban, a tek naši vrhunskih plesači, da niti ne pričam odmah o njima, čudan je ovaj „ples sa zvijezdama“ svima nama zanimljiv, a svaki tren nam se može obiti o glavu tako da ćemo s rukama pokriti oči kako ne bi vidjeli završni bljesak njihovog plesa!

Kažu kako se iz povijesti može učiti i naučiti, a ja se pitam, znate li možda vi ikoga od onih koji vode države i nacije kako je naučio nešto iz povijesti na koju se stalno pozivaju, ja ne znam. Još uvijek iščekujem „naučenog“, znam da vjerojatno neće doći ali se svejedno nadam, nada je izgleda jedino što nas iz povijesti prati kao pozitivna stečevina, sva ostalo je zbog životno naučenih činjenica, čisto preseravanje…

Kažu kako život ima smisla tek onda kada imamo životni cilj, vjerujte mi, po toj logici čini se kako ja onda poznam samo ljude koji imaju smisleni život, jer svima nama je zajednički životni cilj, puko preživljavanje i one male sitne radosti kojima punimo „baterije“ jer nam „veliki“ to daju ne zato što nas vole, nego jer nas trebaju isključivo kao radnu snagu, i tako dolazimo do činjenice kako mi živimo da bi radili, a ne da radimo kako bi živjeli.

Čini se kako će Hrvatska napokon dobiti stabilnu Vladu, to nas sve jako „veseli“, evo lider Mosta i predsjednik Sabora RH Božo Petrov nam je razjasnio i time nas neizmjerno razveselio, naime kaže famozni Božo kako će se odmah ići u izmjene ovršnog zakona.

Naravno prva nekretnina neće biti zaštićena od ovrhe, jer kao razlog je što neki ljudi imaju kućerine koje vrijede milijune kuna i s time mogu isplatiti dug i vjerojatno će im ostati za kupovinu neke manje nekretnine,  koga briga što ostatak od 95% stanovništva nema takav luksuz od vrijednosti.

Pa će onoga trenutka kada ne platite račune jer ste bili bolesni ili ste ostali bez posla ili ste iz bilo kojeg drugog razloga u nemogućnosti podmiriti obaveze, vaša prva nekretnina otići na bubanj, jer kako kaže Božo Petrov, u suprotnom ako se ne provode ovrhe, kao vjerojatno najbitniji razlog za zabrinutost Bože Petrova je taj što banke neće davati kredite!?!

Nije to kazao samo Petrov, kazao je to i „veliki“ socijaldemokrat Zoran Milanović, gdje li si nestao Zoki?

Samo da znate, odnosno da budete pripremljeni, kada vam budu ovršili prvu i jedinu nekretninu, naša socijalna država će vas smjestiti u državni stan dok opet ne stanete na noge, zanimljivo, baš me zanima kako će na noge stati bolesni, stari i nemoćni?

Kakva nakazna politika, bitnije su im banke od vlastitog naroda, ono što je zbunjujuće u cijeloj priči s logikom vlastodržaca je činjenica kako je to talijanska vlada uspjela donijeti zakon koji štiti prvu nekretninu od ovrha, nizozemska vlada također, švedska vlada isto tako, a koliko vidimo, banke kod njih i dalje rade, pa kako to Božo, reci mi Božo i nemoj me barem ti boljeti, pa prepiši od onih koji znaju jer ti očito ne znaš!

Frustriranost i ljutnja govore iz mene jer izgleda kako nema lijeka za naše političare i opet se vraćamo na onu staru poslovicu „sit gladnom ne vjeruje“ ali ne vjerujem niti ja vama siti moji političari.

Vjerujem poniženima, vjerujem onima koji skupljaju boce iz smeća i jako me boli to što im mogu pomoći jedino tako što ću ostaviti prazne plastične boce pokraj kontejnera za smeće, jer to je mjesto na kojemu možete pronaći gladne i ponižene jer oni lutaju od smeća do smeća koje ste vi stvorili, a na žalost mi smo vas izabrali, a kao najveći paradoks i ono što ipak daje nadu je glas ludog koji je postao glas razuma.

2 komentara
  1. Nataša 3 godine prošlo

    Nazdravimo svim luđacima, neprilagođenim buntovnicima koji ne poštuju pravila i misle svojom glavom jer jedino oni mijenjaju svijet.

Komentirajte

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

*

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

KONTAKTIRAJTE NAS

Kontaktirajte nas u vezi svih pitanja vezanih za www.bloggers.media Vaši podaci se mogu koristiti samo za komunikaciju s vama i to u vezi teme koju šaljete putem ovog obrasca. Slanjem prihvaćate pravila.

Sending

2014 © Sva prava pridržana - Bloggers.Media

Log in

or

Forgot your details?