bloggers.media1@gmail.com

Neki novi klinci

Saša i Nina Radola

Neki novi klinci

„Čuvajmo Zemlju i prirodu na njoj, jer ih nismo naslijedili od svojih djedova i očeva, nego smo ih posudili od svoje djece.“
Poglavica Bik Koji Sjedi

 

Posljednjih godina puno se piše o novim generacijama djece, djeci novog doba. Kompetentniji analitičari će ih analizirati i razvrstavati nazivajući ih indigo djecom, kristalnom djecom ili djecom duge. Kako god ih tko nazivao, neki novi klinci su u međuvremenu već postali ljudi. Evolucija ide svojim tokom bez obzira da li mi to primjećujemo.

Živimo površno naše male živote umorni od konstantne užurbanosti i dezorijentirani od stalnog spoticanja o nametnuta nam ograničenja. Zaboravljamo uvažavati raznolikost planete u svim njenim nijansama. Nezadovoljni i bezidejni zaboravljamo uzimati u obzir drugačija poimanja svijeta. Volimo misliti o sebi da smo baš mi u pravu. Ego nam stavlja mrenu preko očiju.

Skloni smo kategorizaciji i podjelama, volimo donositi zaključke, formirati određeni stav i mišljenje, uklapati se, razvrstavati i sortirati po ladicama. U toj potrebi za stvaranjem prividnog reda u nama i našem okruženju zaboravljamo ostati otvorenog uma i ostaviti prostora za naš osobni rast i razvoj.

Krećući se kroz život od naših prvih, nespretnih koraka kroz nametnute društveno-odgojne norme putem smo izgubili senzibilitet i empatiju za svijet oko nas. Naša djeca unose novu energiju i novu mudrost u ovaj svijet. Trebamo im biti neizmjerno zahvalni na tome.

Evoluiramo svakodnevno malim koracima. Kada to osvijestimo možemo rušiti naša osobna ograničenja svjesni svoje nesavršenosti i međusobne povezanosti. Ne primjećujemo da naša djeca često imaju bolje predispozicije i percepciju od nas. Naš ego nam ne dozvoljava da uočimo i sebi priznamo tu njihovu prednost. Uporno ih pokušavamo odgojno-obrazovno oblikovati unutar naših okvira ignorirajući njihove kapacitete. Namećući im naša osobna ograničenja oduzimamo im slobodu i usporavamo kolektivni evolucijski razvoj. U današnjem sustavu pogrešnih vrijednosti, roditelji koji su to prepoznali sretni su i zahvalni što pristižu nove generacije djece uz koje nam se pruža mogućnost oblikovati bolji i ljepši svijet.

Nove generacije među nama omogućuju nam da se regeneriramo i da ponovno aktiviramo neke naše izgubljene vrijednosti. Gradimo svoj odnos prema mladim generacijama sa povjerenjem i uvažavanjem. Uz njih imamo priliku mijenjati stare obrasce ponašanja i rušiti svoja osobna ograničenja.

Možemo gledati na stvaran svijet oko sebe sa nezadovoljstvom i netrpeljivošću. Sve ono što nam se ne sviđa u našoj okolini ogledalo je nas samih. Mi smo oblikovali našu stvarnost ili smo dozvolili drugima da nam nametnu svijet koji nije oblikovan po našoj mjeri.

Ovaj svijet pripada njima. Oni će ga pokušati preoblikovati jer se ne uklapaju. Naša je dužnost pomoći im da na ovim prostorima pokušaju urediti bolji život za sebe i buduće generacije. Naša je privilegija da uz njih i mi sami još uvijek imamo mogućnost iz dana u dan biti bolji ljudi.

Profesor Drunvalo Melchizedek tvrdi da unutar DNK strukture Indigo osoba postoji genetska promjena, te da je IQ čovječanstva naglo porastao s prisutnošću generacije novog doba budući da je među njima prosjek kvocijenta inteligencije 130. Zbog misaone mudrosti u njihovom pogledu, ponekad se čini kao da mogu zaviriti u čovjekovu dušu zbog čega im je gotovo nemoguće slagati. Ne vole laž i nepravdu, ona ih često zbunjuje, rastužuje i ljuti. Trude se živjeti pravedno govoreći istinu. Imaju moralne ljudske potencijale kojih smo se mi u posljednjim desetljećima potpuno neopravdano odrekli.

Oni su svakodnevno prisutni i aktivni u našem okruženju, u gotovo svim područjima društvenih zbivanja. Ovaj svijet je stvaran upravo zbog toga da bi oni danas bili tu. Jedino što možemo učiniti, prepustiti im ovu Planetu da pokušaju oblikovati život na njoj po svojim potrebama i svojim mjerilima. Mi smo u međuvremenu već počinili dovoljno štete.

neki novi klinci
Foto: index.hr

0 Komentara

KONTAKTIRAJTE NAS

Kontaktirajte nas u vezi svih pitanja vezanih za www.bloggers.media Vaši podaci se mogu koristiti samo za komunikaciju s vama i to u vezi teksta koji šaljete putem ovog obrasca. Slanjem prihvaćate pravila.

Sending

2021 © Sva prava pridržana - Bloggers.Media

Log in

or

Forgot your details?