bloggers.media1@gmail.com

Muči vas težina, a dolazi proljeće

muči vas težina

Muči vas težina, a dolazi proljeće

Naravno da skoro svakoga od nas u određenoj mjeri muči fizička težina, nekog više nekog manje i naravno da put do željene težine nije lak.

Ipak to nije ona primarna težina koja mene muči, mene muči ona druga težina, odnosno koliko sam težak drugima i samome sebi sa svojim ponašanjem i postupcima?

Ne samo da se čini, stvarno postoje situacije u kojima me drugi vide kao bezobrazno tešku osobu, što zasigurno i znam biti, ponekada iz nerazumijevanja situacije uzrokovanu nedostatkom komunikacije, a ponekad sam namjerno težak.

Lako za ovu prvu težinsku situaciju, ona se u većini slučajeva da izgladiti dodatnom komunikacijom, naravno ako je i druga strana susretljiva, pravi problem je ova druga težinska situacija, situacija u kojoj ja, a i mnogi drugi bivamo namjerno naporni i teški i to pretežno s osobama koje su nam bliske i drage.

Da, muči me težina, a dolazi proljeće i ostala godišnja doba i tako stalno u krug, a moj ego kroz sva godišnja doba učestalo ponavlja težinske situacije…

Zašto sam tako skučeno postavio mjerila bliskim i dragim osobama bilo to svjesno ili nesvjesno i nametnuo im svoju težinu?

Kada pokušam analizirati svoju ego težinu i zašto varira u odnosu na okruženja, događaje i ljude, dolazim do zaključka koji mi jasno i nedvosmisleno kaže kako je u pitanju kroz godine i decenije naučeno i uvjetovano ponašanje i sve to iz razloga zaštite vlastite osobnosti, dakle primarna zaštita svoga Ja, odnosno bespotrebno hranjenje ega i to od osoba koje vam ne žele loše, dapače, to su ionako osobe koje poznaju vaše mane i vrline i dragi ste im baš zbog toga.

Naravno postoje situacije kada i osobe kojima ste dragi postupaju identično kao i vi, a to je s pozicije vlastitog ega. To se na prvu čini kao nepremostiva težinska situacija, ali vrijeme izgladi većinu situacija postepenim priznavanjem svojih slabosti i obrambenih mehanizama koje smo stvorili kako bi bili sigurniji u svojim čahuricama tanke i beskorisne opne koja vam daje lažnu važnost i  hrani vaš ego koji s vremenom postaje sve teži i teži.

Da li sam što naučio kroz sva godišnja doba koja su prošla, kako bi bio lakši, odnosno manje težak dragim ljudima i ne samo njima? Nadam se i mislim da svaki dan iz situacije u situaciji osvještavam svoju težinu i da ju držim pod kontrolom, naravno ne baš svaki put uspješno.

Trudim se ne reagirati na prvu u zaštiti njegovog veličanstva Ega, a onda kada uvidim da nije tako i da mi težina i dalje nekontrolirano raste, nastojim strpljivo i uporno raditi na smanjenju unosa ego hrane, nije to lako, nataložilo se je toga kroz puno godina egovanja, a stvarno želim prestati pritiskati drage ljude sa svojom prekomjernom težinom, jer kao što znate dolazi proljeće…, pravo vrijeme i početak za smanjenje unosa štetnih sastojaka u organizam.

A do tada moje najveće i iskrene isprike svima koje opterećujem sa svojom prekomjernom težinom.

1 Komentar
  1. Nataša 5 godina prošlo

    Osim obuzdavanja ega, buđenja svijesti, samokritičnosti i samokontrole jednako je dragocjena moć ljubavi i praštanja. Voljeti sebe i praštati sebi na svojim malim ljudskim slabostima i pogreškama jednako je dragocjeno kao voljeti i praštati drugim osobama u našem okruženju…. Shvatiti i prihvatiti život kao iskustvenu igru u kojoj učimo iz dana u dan o sebi i o svijetu oko nas… i nema više prekomjerne težine… <3

Komentari su zatvoreni.

KONTAKTIRAJTE NAS

Kontaktirajte nas u vezi svih pitanja vezanih za www.bloggers.media Vaši podaci se mogu koristiti samo za komunikaciju s vama i to u vezi teksta koji šaljete putem ovog obrasca. Slanjem prihvaćate pravila.

Sending

2021 © Sva prava pridržana - Bloggers.Media

Log in

or

Forgot your details?